Persoonlijke en effectieve interactie met professionals

Sinds onze start is er veel gebeurd. Recruitment is veranderd, vaak levert het plaatsen van een vacature of het gebruik van een social media platform niet de gewenste resultaten op. Zeker niet als het gaat om het zoeken naar professionals voor moeilijk vervulbare vacatures. Professionals zijn meer dan ooit ‘in-controle’ en kritisch met wie ze hun kostbare tijd delen. Zij bepalen waar, wanneer, hoe en met wie zij in gesprek gaan. Ze creëren hun eigen wereld van verbindingen met familie, vrienden, bedrijven, zakenrelaties en werkgevers. Zij handelen op hun eigen voorwaarden en selecteren kritisch welke partij zij de moeite waard vinden voor een zinvol gesprek.

Deze gedragsveranderingen hebben de interactie met professionals krachtiger en effectiever gemaakt. Het aangaan van een persoonlijk contact en het opbouwen van juiste kandidaatervaring waren niet eerder zo belangrijk als nu.

Met meer dan 12 jaar aan ervaring en kennis hoe professionals denken en handelen (Candidate Behavior), weten wij de exacte essentie voor de professional uit de vacature te halen. Daarnaast hebben we een mensgerichte aanpak, ‘human-centric’, gecreëerd die het mogelijk maakt om snel en effectief met drukbezette professionals te communiceren. Met deze manier van werken leveren wij toegevoegde waarde die aanspreekt en meer betrokkenheid bij de professional teweeg brengt.

Data met een persoonlijk gezicht

Om met de juiste professionals in contact te komen, richten wij ons op identificeerbare kandidaat-data, slimme algoritmes, specifieke gedrags- en performancekenmerken en maken wij gebruik van een geavanceerde sourcing methodiek. Sourcingsmethoden die verder gaan dan de typische online social media search mogelijkheden.

Alleen met de juiste professionals starten wij een open en eerlijk dialoog om de toegevoegde waarde van de vacature in combinatie met de eigen groeikansen zichtbaar te maken. Met deze werkwijze wordt recruitment binnen uw organisatie sneller en gemakkelijker; door alleen gemotiveerde en passende professionals aan te bieden, verkorten wij de doorlooptijd en wordt het daadwerkelijk werven veel efficiënter.