FAQAlgemene vragen voor werkgevers

Hoe werken jullie anders

In de afgelopen 12 jaar hebben wij de innovatieve Talent Acquisition wervingsmethode verder ontwikkeld voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Gecombineerd met onze kennis van doelgroepen en onze visie op de arbeidsmarkt hebben we alle middelen om ons vak proactief en effectief uit te voeren.

Door anders te kijken naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt hebben wij vorm gegeven aan de Career Management service. Hierdoor zijn we in staat te anticiperen op de behoeften, kansen en beslissingen van kandidaten. Inmiddels hebben wij meer dan duizend professionals geholpen om hun organisatie-onafhankelijke carrière verder uit te bouwen. Het contact met kandidaten is intensief en beperkt zich niet tot de inhoud van een enkele vacature. Onze relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en voor beide partijen relevant.

Ons netwerk bestaat niet alleen uit direct werkzoekenden maar voor een groot deel uit passief werkzoekenden. Bij wervingsvraagstukken kunnen wij putten uit deze grote groep potentieel interessante kandidaten. Niet alleen heeft de werkgever zo snel de beschikking over belangrijk talent binnen de organisatie, ook levert deze resultaatgerichte procedure een kostenbesparing op.

Hoe wordt de kwaliteit van de dienstverlening gemeten?

Om de dienstverlening meetbaar en inzichtelijk te maken voor onze opdrachtgevers maakt Tulsie gebruik van een verschillende KPI sets deze zijn onder andere:

het verlies van productiviteit
verloop per medewerker groep
gemiddelde kost per aanname van professional
snelheid van levering
kwaliteit van aannames
Hoe kunnen wij samenwerken met Tulsie?

Onze criteria voor de potentiële werkgever:

Hanteert een bedrijfsmodel en heeft een visie en missie die passend en relevant zijn voor de verdere groei van onze professionals
Heeft een gemiddelde jaaromzet vanaf 1 miljoen
Is gevestigd op een locatie in de regio Rotterdam of de Randstad
Hoe komen jullie aan kandidaten?

Tulsie is erin gespecialiseerd de juiste werknemers op de arbeidsmarkt te lokaliseren en te activeren. In de afgelopen 12 jaar hebben wij een-op-een relatie met ieder van onze kandidaten opgebouwd. Door deze proactieve aanpak hebben we een waardevol netwerk met getalenteerde en potentieel interessante kandidaten waardoor we snel een geslaagde match kunnen maken.

heeft u nog andere vragen?

Neem contact op