Wervingsissues

Aanvullende wervingsmethode voorLangdurig openstaande vacatures

Heeft het plaatsen van een vacature en het voeren van sollicitatiegesprekken niet het gewenste resultaat opgeleverd? Werkt traditionele werving niet bij het vinden van de juiste kandidaat? Door deze pogingen om een positie in te vullen, heeft uw organisatie te maken met een aanzienlijke stijging van de kosten. Aanvullende recruitmentmethodes bieden hierin de oplossing.

Sneller vacature invullen

Gerelateerde Oplossingen

Aanvullende wervingsmethode voor werving gericht op de groei van uw business

Veel organisaties hebben behoefte aan talentvolle medewerkers en denken na over het opbouwen van een kandidatenbestand. In de praktijk blijkt het opbouwen van zo’n talentenpool meer werk dan alleen het vinden van de juiste CV’s.

Het is een kostbaar en tijdrovend proces waarin het gevaar schuilt dat veel capaciteit binnen de kandidaten pool onbenut blijft door het ontbreken van de perfecte match van de best passende vacature met de juiste timing voor de professional. Daarnaast vraagt de opbouw van een talentenpool ook om het onderhouden en goed managen van een sterke relatie en ervaring die relevant is voor de kandidaat, hij blijft immers niet ongelimiteerd en exclusief beschikbaar voor uw organisatie.

Lees meer

De aanvullende en proactieve pipeline development wervingsmethode helpt u bij het snel ontwikkelen van een passende pipeline zonder onnodig veel tijd en geld te investeren voorafgaand aan de vacature. Deze wervingsmethode voorziet in een onverwachte vraag of het invullen van complexe, mid- en senior level posities voor de komende zes maanden.

De pipeline development methode maakt gebruik van een kandidaat marketingstrategie die direct inspeelt op de behoefte van de professionals. Hierdoor kunnen we de professionals sneller bereiken en in contact brengen met een organisatie zodra de timing voor beide partijen perfect is. De Talent Development wervingsmethode biedt hierin de oplossing door zowel de kosten voor interne recruiting te verlagen en de aannametijd te verkorten.

Recruitmenttijd verminderen & kosten verlagen